Składniki:1 główka młodej kapusty1 łyżka gorczycy1 cebula500 g pasty pomidorowej (Passata di Pomodoro)1-2 łyżki oliwy1-2 łyżki masłasól do smaku (1 łyżeczka)1 łyżka sosu sojowego1 szczypta pieprzu1/2 łyżeczki cukru trzcinowego1/2 łyżeczki papryki słodkiej1 szczypta papryki ostrej1 pęczek świeżego koprukilka gałązek świeżego tymianku1 łyżeczka miodu wielokwiatowego (dla smaku)Wykonanie:Usuwamy zewnętrzne liście z kapusty, wycinamy głąb i dokładnie płuczemy pod zimną wodą. Kroimy na cztery ćwiartki a następnie siekamy. Cebulę kroimy na małą kostkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz: oliwę + masło. (Można nie dodawać masła, ja jednak to uczyniłam dla wzbogacenia smaku).Smażymy cebulę z odrobiną soli, pieprzu, cukru, papryki słodkiej i ostrej oraz gorczycę, dorzucamy kapustę i wszystko mieszamy w naszym garnku. Podlewamy wodą (około 100-150 ml wody), a następnie wlewamy naszą pastę pomidorową, dodajemy świeży tymianek i dusimy wszystko około 5-10 minut, tak aby kapusta zachowała swoją chrupkość. Doprawiamy resztą soli do smaku oraz sosem sojowym (można dodać małą łyżeczkę miodu) .Po wyłączeniu dodajemy posiekany świeży koper i serwujemy. Do tego dania idealnie pasują młode ziemniaczki.Życzę smacznego :)