Są takie dni kiedy w lodówce wiatr hula a przecież coś trzeba zrobić na obiad. Nie robiliśmy zakupów- w poniedziałek wyjeżdżamy na wakacje. W lodówce "z konkretów" jedynie nadwyżka pomidorów. Po drodze z pracy kupiłam dwa filety z dorsza. Ostatnio mam jakąś fazę na ryby:) W zamrażarce znalazłam szparagi. Wyszło bardzo smacznie:)Składniki:dwa flety z dorsza mogą być mrożone6 pomidorówduża cebulazioła prowansalskiemajeraneksól, pieprzpapryka słodkaWykonanie:Cebulę pokrój w piórka i podsmaż. Pomidory zalej wrzątkiem i obierz ze skóry. Pokrój na kawałki. Wrzuć do cebuli. Przypraw. Filety z dorsza oprósz solą i pieprzem (Jeśli używasz mrożonych, rozmroź je). Kiedy pomidory trochę się podsmażą ułóż na nich dorsza. Duś pod przykryciem aż ryba zmięknie.Do ryby podałam biały ryż i wspomniane wcześniej szparagi ugotowane na parze.Smacznego!