Wykonanie
Cześć =) Dziś polecam szybką, łatwą i lekką
sałatkę z
pomidorów,
sera feta oraz
cebuli. Pasuje ona zarówno do
mięsa z grilla, jak i świeżego
pieczywa. Do przygotowania tej sałatki używam czasami
pomidorów koktajlowych: czerwonych i żółtych, aby
sałatka była bardziej kolorowa.Uwielbiam grillowe i ogniskowe klimaty! Dym i skwierczące w tle
mięso. Grill jednak, to nie tylko
pieczone mięsa czy warzywa, ale również dodatki takie jak: sałatki, sosy, czy
masła smakowe.
Sałatka z
serem feta,
pomidorem i
cebulą - jest jedną z moich ulubionych sałatek, którą jem bardzo często. Podaję ją także na różnych uroczystościach i zawsze znika w mgnieniu oka.Może być podana jako dodatek do
mięsa, przekąska lub samodzielna potrawa np. na kolację.
Potrzebne będą (w zależności od tego, ile sałatki chcemy zrobić):-
pomidory-
ser feta-
cebula-
pieprz-
sólSposób wykonania:1)
Pomidora,
ser feta i
cebulę kroimy, a następnie przyprawiamy
solą i słuszną ilością
pieprzu (najlepiej świeżo zmielonego).
2) Całość mieszamy.
Smacznego =)