Wykonanie
Podobno lato jeszcze nie odeszło na dobre, ale patrząc na pogodę za oknem jakoś trudno mi uwierzyć, że to prawda... ale skoro za chwilę jesień zacznie się mienić żółcią i czerwienią, to ja już dziś mam dla Was
sałatkę w tych właśnie barwach :-) Niezwykle szybka i smaczna, możecie ją przygotować z
pomidorów żółtych i czerwonych lub tylko w jednym kolorze - to wszystko zależy od tego jakie
pomidory akurat macie :-) Gwarantuję, że będzie Wam smakowała w każdej wersji...SKŁADNIKI4
pomidory1 duża
cebula lub 2 mniejsze6 łyżek
octu 10%
sól,
pieprzPomidory kroimy w półplasterki lub ćwierćplasterki (wcześniej możecie je obrać ze skórki), podobnie
cebulę. Całość doprawiamy
sola,
pieprzem i
octem, mieszamy, a następnie odstawiamy na 15 - 20 minut. Gotowe :-)