Wykonanie
            Cześć =) Burgery wołowe to specjał kuchni amerykańskiej, który prezentowałem już na blogu, ale dziś chciałbym przedstawić burgery wołowe w wersji grillowanej.Do grillowania burgerów najlepiej nadaje się zmielona 
wołowina z trochę większą ilością tłuszczu, który wytopi się na grillu lub patelni grillowej. Ja użyłem zmielonego 
rostbefu. Nadaje się też kark i oczywiście inne części 
wołowiny, ale te z mniejszą ilością tłuszczu smażę zazwyczaj na klasycznej patelni.Uformowane burgery wołowe przyprawiamy 
solą i 
pieprzem, a następnie grillujemy na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu. Czas grillowania zależy od tego, jakie burgery chcemy uzyskać. Ja lubię jak 
mięso jest spieczone z zewnątrz, a lekko krwiste w środku, więc grillowałem po ok. 5 minut z każdej strony, na dobrze rozgrzanej patelni, dociskając lekko drewnianą 
łopatką.Burgery wołowe podałem z 
ziemniakami po irlandzku (Champ) oraz surówką z 
pomidora i 
cebuli.




Uformowany burger wołowy przyprawiony 
solą i 
pieprzem:



Smacznego =)
