Wykonanie
Wyjmując nadmiar
pomidorów z lodówki przyszedł mi pomysł na szybką
sałatkę... A gdyby tak wrzucić na ruszt
pomidory, dodać
oregano i
fetę, która już wołała o wykorzystanie... Pokroiłam je na grube plastry, mąż wrzucił na grilla
potem reszta składników i gotowe. Nie myślałam,że wyjdzie taka pyszna
sałatka. Idealna jako przekąska czy dodatek do
mięs.
Składniki :4-5 średnich
pomidorów100 g
sera feta lub innego słonego1/2 łyżeczki
suszonego oreganosól,
pieprzPomidory kroimy w grube plastry. Posypujemy odrobinką
soli i
pieprzu. Układamy na grillu i grillujemy z obu stron do momentu aż zmiękną. Przekładamy na talerz, dodajemy pokruszoną
fetę i posypujemy
oregano.Smacznego :)
Przepis bierze udział w konkursie w którym do zdobycia jest książka " Lokalna kuchnia Tomasza Jakubiaka "https://sklep.egmont.pl/ksiazki/kuchnia/p,jakubiak-lokalnie,10893.html