ßßß


Składniki :-1/2 kg fileta z kurczaka -4 plastry szynki-4 plastry sera żółtego- 2 jajka-mąka-bułka tarta-kilka różyczek brokuł-przyprawa do kurczaka-sól-pieprz-r óżyczki brokuł (gotujemy 2-3 minuty)-2 woreczki ryżu-(1/2 ) -(1 kg )marchewki-masło-bułka tarta- maggi-Sos :-400 ml rosołulub kostka rosołowa( można rozpuścić )-10 dkg masła- (2-3 ) łyżek cytryny -3 łyżki śmietany ( 30% )lub (5 łyżek-6 łyżek 18% )-cukier-mąka-sólPrzygotowanie :Fileta ubijamy ,posypujemy przyprawami, układamy plasterek szynki mniejszą różyczkę brokuł i przewijamy raz następnie,zwijamy ser w rulonik kładziemy na mięsie i przewijamy jeszcze raz ,zwijać tworząc rożkiPanierujemy w mące,jajku ,bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stronDwa woreczki ryżu ,ugotować według przepisu na opakowaniu .Marchewkę obrać umyć ,osolić dodać łyżeczkę cukru i ugotować, pokroić w kostkę pokropić maggi dodać bułkę, podsmażoną na maśle i delikatnie wymieszać .Sos -W rondelku ,rozpuścić masło na ,gorący tłuszcz wsypać 2 łyżki maki ( pszennej ) intensywnie mieszając aby z tłuszczu i mąki utworzyła się, jednolita papka )Do papki wlewać( powoli by nie utworzyły się grudki) uprzednio ugotowany i gorący rosół ( 400 ml ) wciąż intensywnie mieszając. Gdy papka wchłonie dodany rosół odstawić z ognia i dodać 2-3 łyżki soku z cytryny1 łyżkę cukru ,3 łyżki śmietany ,wymieszać i sos gotowy.Doprawić według uznaniaSmacznego !!!