Wykonanie
Proponuję dziś pyszne danie obiadowe, rożki z
fileta kurczaka ,
ryż i
marchewkę .Polecam



Składniki :-1/2 kg
fileta z kurczaka -4 plastry
szynki-4 plastry
sera żółtego- 2
jajka-
mąka-
bułka tarta-kilka różyczek
brokuł-
przyprawa do kurczaka-
sól-
pieprz-r óżyczki
brokuł (gotujemy 2-3 minuty)-2 woreczki
ryżu-(1/2 ) -(1 kg )
marchewki-
masło-
bułka tarta-
maggi-Sos :-400 ml rosołulub
kostka rosołowa( można rozpuścić )-10 dkg
masła- (2-3 ) łyżek
cytryny -3 łyżki
śmietany ( 30% )lub (5 łyżek-6 łyżek 18% )-
cukier-
mąka-
sólPrzygotowanie :Fileta ubijamy ,posypujemy
przyprawami, układamy plasterek
szynki mniejszą różyczkę
brokuł i przewijamy raz następnie,zwijamy
ser w rulonik kładziemy na
mięsie i przewijamy jeszcze raz ,zwijać tworząc rożkiPanierujemy w
mące,
jajku ,
bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym
oleju z obu stronDwa woreczki
ryżu ,ugotować według przepisu na opakowaniu .
Marchewkę obrać umyć ,osolić dodać łyżeczkę
cukru i ugotować, pokroić w kostkę pokropić
maggi dodać
bułkę, podsmażoną na
maśle i delikatnie wymieszać .Sos -W rondelku ,rozpuścić
masło na ,gorący tłuszcz wsypać 2 łyżki
maki ( pszennej ) intensywnie mieszając aby z tłuszczu i
mąki utworzyła się, jednolita papka )Do papki wlewać( powoli by nie utworzyły się grudki) uprzednio ugotowany i gorący rosół ( 400 ml ) wciąż intensywnie mieszając. Gdy papka wchłonie dodany rosół odstawić z ognia i dodać 2-3 łyżki
soku z cytryny1 łyżkę
cukru ,3 łyżki
śmietany ,wymieszać i sos gotowy.Doprawić według uznaniaSmacznego !!!