Wykonanie
Powiem tak..wg mnie proporcje na ciasto są nie takie, jak trzeba, wyszłoby dość rzadkie, więc zróbmy w ten sposób, że ja w nawiasach
powiem ile danego produktu dałam, zaciekawił mnie dodatek zbrązowionego
masła do ciasta,
powiem tak, dałam go mniej, a i tak jest dość wyczuwalne :)Przepis jak dla mnie jest mało precyzyjny, co dla niedoświadczonych będzie pułapką, więc dokładnie podałam swoje proporcje.Moje chłopaki zgodnym chórem stwierdziły, że MOJE lepsze :DDDD, ale wypróbujcie, bo każdemu smakuje co innego :)

ciasto:125 gram
mąki krupczatki200 ml
mlekasłodka
śmietana (dałam 0,5 łyżeczki)100 gramów
cukru (dałam 2 łyżki)3
jaja (dałam 2
jaja)1/3 szklanki zbrązowionego
masła (ja dałam 1 łyżkę)szczypta
solinadzienie:1
serek kremowy (nie lubię nieprecyzyjnych określeń, dałam kostkę (250 gramów)
twarogu tłustego)3 łyżki
cukru pudru1
cukier waniliowy (dałam 1 łyżeczkę
cukru z
wanilią)2
żółtka (wcale nie dałam)
brzoskwinie w syropie (ja nie
dawałam)szczypta
solilikier pomarańczowy (nie dałam)skórka z jednej
cytryny (nie dałam)
Jaja roztrzepać, dodać
mleko,
mąkę, wmieszać odrobinę (dałam 0,5 łyżeczki) słodką
śmietanę,
cukier, zmiksować. Na patelni rozgrzać
masło, podsmażyć je dopóki nie będzie lekko brązowe, ostudzić lekko, dołożyć do ciasta, zmiksować wszystko razem.Odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut.Smażyć na sklarowanym
maśle, z obydwu stron. Po usmażeniu układać na odwróconym do góry dnem płaskim talerzu (niezły patent :)
Serek wymieszać (ja najpierw pogniotłam), wymieszać z
solą,
cukrami, dodać pokrojone w kostkę
brzoskwinie (odsączone z soku), skropić odrobiną
likieru, dodać
skórkę z cytryny. Nadzienie nałożyć na naleśnika, złożyć na cztery, podawać.Ja moje naleśniki zrobiłam z
serem pachnącym
wanilią, górę polałam
konfiturą z
wiśni.
