Wykonanie
Astronomiczna wiosna zdecydowanie puka dziś w okna. :)

SKŁADNIKI :podwójna
pierś z kurczakaopakowanie mieszanki chińskiej - zazwyczaj w skład takiej mieszanki wchodzą
pędy bambusa,
kiełki fasoli mung,
grzyby chińskie,
cebula,
marchew,
papryka,
por. Oczywiście można samemu skompletować te wszystkie składniki, jednak wiadomo - koszty rosną. :)
przyprawy :-
imbir - użyłam
imbiru mielonego od
Royal Brand-
kozieradka - użyłam
kozieradki od
Przyprawy Świata
Gdynia-
curry - użyłam
curry indyjskiego od Smakinatury.eu-
sól - użyłam różowej
soli himalajskiej od Sante-
papryka słodka-
papryka ostra-
pieprzryżwoda
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy
przyprawami - ja nie liczę szczypt czy łyżeczek, sypię każdą
przyprawą całą powierzchnię
mięsa. :) Swoje warzywa oraz
mięso przygotowałam w parowarze w czasie 20 minut. Jeśli nie macie parowaru, usmażcie
mięso po prostu na patelni z dodatkiem
oleju, dodajcie
potem warzywa i całość duście, aż warzywa zmiękną.


Gdy moje warzywa i
kurczak był gotowe, na moment przełożyłam je do garnka, dolałam
wodę (ilość zależy od osoby gotującej, jedni wolą więcej sosu, inni wolą wersję gęstą), gdy tylko się zagotowała lekko zagęściłam sos zwiesiną z
mąki i
wody, ponownie doprawiłam i gotowe.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie - ja uwielbiam
ryż klejący się, dlatego mój gotuję aż 25 minut. :)

Jeżeli zainteresował Cię któryś z użytych produktów zapraszam do firmowych sklepów :http://www.przyprawyswiata.pl/BEZPOŚREDNI LINK DO SKLEPU INTERNETOWEGO -
KOZIERADKAhttp://www.royal-brand.pl/http://www.sante.pl/BEZPOŚREDNI LINK DO SKLEPU INTERNETOWEGO -
SÓL HIMALAJSKAhttp://www.severin.com/plBEZPOŚREDNI LINK DO SKLEPU INTERNETOWEGO - PAROWARhttp://www.smakinatury.eu/BEZPOŚREDNI LINK DO SKLEPU INTERNETOWEGO -
CURRY INDYJSKIE