Wykonanie
Kotlety
sojowe zazwyczaj spożywamy tradycyjnie, smażone, z dodatkiem
ziemniaków i surówki. Postanowiłam trochę zmodyfikować sposób ich podania, wyszło pysznie i orientalnie czyli tak, jak lubię najbardziej. :)
SKŁADNIKI NA CIASTO NALEŚNIKOWE :2 szklanki
mąki2
jajka2 szklanki
mleka0,5 łyżeczki
proszku do pieczenia /
woda gazowanaszczypta
soliolej do smażeniaSKŁADNIKI NA FARSZ :
czerwona papryka2 duże
cebule2
marchewki8 kotletów
sojowych (użyłam firmy Sante)0,5
buliony warzywnegosól,
pieprz,
curry indyjskie (użyłam firmy Smaki Natury)
olej do smażeniaSkładniki na ciasto mieszamy do uzyskania gładkiej masy - powinna być lejąca się, ale nie jak
woda - jeśli jest za rzadka dodajcie trochę
mąki, jeśli za gęsta dolejcie
mleka. Smażymy cienkie naleśniki na niewielkiej ilości
oleju - ja dolewałam go mniej więcej co piąty naleśnik. Kotlety
sojowe zalewamy gorącym
bulionem i odstawiamy na ok. 10 - 15 minut. Po tym czasie odsączamy je z nadmiaru
bulionu papierem kuchennym, obtaczamy w
mące i smażymy jak
schabowe, gdy ostygną kroimy je w kostkę.
Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach,
paprykę kroimy w średniej wielkości kostkę kostkę,
cebulę w kostkę drobną - wszystkie warzywa smażymy do miękkości na patelni i dodajemy pokrojone kotlety
sojowe - całość smażymy razem ok. 5 minut, doprawiamy
solą,
pieprzem i
curry. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy w ulubiony sposób, smacznego! :)Zapraszam do sklepu: www.sante.plZapraszam do sklepu: http://www.smakinatury.eu/KONKURS - pomożecie?Jak wiecie ja i moje cupcakes z kremem milky way bierzemy udział w babeczkowym konkursie, tutaj możecie oddać na mnie głos : http://www.konkurs.olympus.pl/glosuj/babka/131 . Za każdy z całego
serca dziękuję. <3