Wykonanie
Druga odsłona naleśników, w których jednym ze składników farszu są kotlety
sojowe, serdecznie zapraszam. :)
SKŁADNIKI NA CIASTO NALEŚNIKOWE :2 szklanki
mąki2
jajka2 szklanki
mleka0,5 łyżeczki
proszku do pieczenia /
woda gazowanaszczypta
soliolej do smażeniaSKŁADNIKI NA FARSZ :2
marchewki2
jajka8 kotletów
sojowych (użyłam firmy Sante)0,5
bulionu warzywnego2 łyżki
śmietany 18 %
sól,
pieprzolej do smażeniaSkładniki na ciasto mieszamy do uzyskania gładkiej masy - powinna być lejąca się, ale nie jak
woda - jeśli jest za rzadka dodajcie trochę
mąki, jeśli za gęsta dolejcie
mleka. Smażymy cienkie naleśniki na niewielkiej ilości
oleju - ja dolewałam go mniej więcej co piąty naleśnik. Kotlety
sojowe zalewamy gorącym
bulionem i odstawiamy na ok. 10 - 15 minut. Po tym czasie odsączamy je z nadmiaru
bulionu papierem kuchennym, obtaczamy w
mące i smażymy jak
schabowe, gdy ostygną kroimy je w kostkę.
Marchewki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, smażymy do miękkości, dodajemy pokrojone kotlety
sojowe oraz wbijamy 2
jajka, doprawiamy
solą i
pieprzem, mieszając czekamy, aż zetną się do odpowiadającego nam poziomu. na końcu dodajemy
śmietanę, mieszamy i faszerujemy naleśniki. Połączenie zaskakujące, lecz bardzo dobre w smaku. :)Zapraszam do sklepu: www.sante.pl