Wykonanie
Danie to jest szybkie i sprawdza się do wykorzystania resztek z tygodnia pozostałych w lodówce.
Szynkę można zamienić
kiełbasą wtedy smak jest bardziej wyrazisty.Składniki:

150-200 g
makaronu tagliatelle (użyłam ze
szpinakiem i
pomidorami)1
parówka250 g
szynki100 g
pieczonego mięsa¼ puszki
kukurydzy1
papryka2
ogórki kiszonekilka różdżek
brokułu1
cebula2 łyżeczki
musztardy100 g
jogurtu greckiegomajeranek,
oregano,
sól,
pieprzolejPrzygotowanie:
Makaron i
brokuły gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Cebule,
szynkę,
mięso kroimy w kostkę, zaś
parówkę w talarki, a następnie podsmażamy na łyżce
oleju. Zmniejszamy ogień .
Paprykę oraz
ogórki również kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnie i czekamy aż warzywa zmiękną. Tworzymy sos- łączymy
jogurt z
musztardą i obficie doprawiamy go
solą,
pieprzem,
oregano,
majerankiem.Pozostałe składniki czyli
makaron,
kukurydzę i sos dokładamy na patelnie i dusimy jeszcze 5-10 minut.Smacznego!