To ciasto jest wspaniałym deserem dla osób, które lubią lekko kwaskowe ciasta. Ma orzeźwiający smak, dlatego fajnie sprawdza się w lecie, chociaż w zimie oczywiście też :)Składniki:Biszkopt ciemny:4 jajka3/4 szklanki cukru1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki kakao (lub więcej do zabarwienia masy)Biszkopt jasny:4 jajka3/4 szklanki cukru1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa cytrynowa:100 g masła2 opakowania kiślu cytrynowego1 galaretka cytrynowaMasa o smaku leśnych owoców:dżem o smaku owoców leśnych2 galaretki o smaku owoców leśnych2 jogurty naturalnePolewa:tabliczka czekolady (deserowa lub gorzka)2 łyżki wiórków kokosowychPrzygotowanie:Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i wciąż ubijamy mikserem do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy żółtka i znów ubijamy. Dokładamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, a następnie delikatnie wszystko mieszamy łyżką. Prostokątną formę o wymiarach 22 na 32 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej ciasto. Formę wkładamy do nagrzanego do 175 °C piekarnika i pieczemy około 25 minut. W drugiej formie przygotowujemy w ten sam sposób jasny biszkopt, nie dodając kakao. Studzimy ciasta.Przygotowujemy masę cytrynową. Kisiele gotujemy w 3 szklankach wody. Do gorącego kisielu wsypujemy galaretkę i dodajemy masło. Wszystko mieszamy, studzimy a następnie wykładamy na ciemny biszkopt i wsadzamy do lodówki.Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody i studzimy. Gdy zaczną tężeć dodajemy jogurty oraz dżem i dokładnie mieszamy. Wykładamy na masę cytrynową, przykrywamy białymciastem.Przygotowujemy w kąpieli wodnej polewę z czekolady i wiórek kokosowych. Wylewamy na wierzch ciasta, a następnie wkładamy do lodówki.Smacznego!