ßßß
SKŁADNIKI:mąka 1 szklankakakao gorzkie 1/2 szklankijajka 4 sztczekolada ciemna 200 gmasło niesłone 200 gproszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczkicukier 1 1/2 szklankiczekolada pokruszona lub grubsza czekoladowa posypka 1/2 szklankiPRZYGOTOWANIE:W rondelku roztopić niesłone masło, dodać do niego pokruszoną w kawałki czekoladę ciemną. Zmniejszyć ogień do minimum i mieszać do całkowitego rozpuszczenia czekolady i masła. Następnie wyłączyć ogień, dodać cukier, jajka i wymieszać Do miski przekładamy mąkę, kawałki czekolady,proszek do pieczenia i kakao. Składniki suche połączyć z masa czekoladową. Wylać na prostokątną formę wyłożoną papierem lub na formę silikonową. Pieczemy 30 minut w temp 180 stopni. Podawać z lodami waniliowymi. Smacznego:)