Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy

KonkursyAkcjeKREM Z DYNI

Składniki:- 1kg dyni- 3
marchewki- 1
pietruszka- 1/4
selera- 3 duże
ziemniaki- 2 średnie
cebule- 3 ząbki
czosnku- 20g korzenia
imbiru- 2
kostki rosołowe drobiowe- 3
liście laurowe- 6 kulek
zioła angielskiego- pół łyżeczki
kurkuma- pół łyżeczki
curry- 200ml
śmietany 18%- 1/4 pęczka
koperku-
sól-
pieprz-
cukier-
przyprawa "Kucharek"Sposób przygotowania:Na początek należy otworzyć
dynię i wyciągnąć z niej pestki (które osuszamy). Następnie
dynię obieramy i kroimy w kostkę.
Dynię umieszczamy w dużym garnku.
Marchewki,
pietruszkę,
seler,
ziemniaki,
cebulę i
czosnek obieramy, kroimy na pół i wrzucamy do garnka. Całość zalewamy
wodą i zaczynamy gotowanie. Dorzucamy tam
liście laurowe,
zioło angielskie,
kurkumę i
curry. Gotujemy do miękkości warzyw i czekamy do wystudzenia. Wyciągamy
zioło angielski i
liście laurowe. Całość blendujemy robiąc tym samym krem. Obieramy
imbir i trzemy na małych oczkach tarki, dodajemy do garnka z kremem. Dodajemy
sól,
pieprz,
przyprawę "kucharek" i
cukier do smaku. Nakładamy do miseczek, na górę dając odrobinę
śmietany i
koperku. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .