ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegobiała kiełbasa 900 gramówliść laurowy 1 sztukmajeranek 0,5 łyżek deserowychziele angielskie 6 sztukziarno pieprzu 6 sztuksól według uznaniacebula 1 sztukmasło 3 łyżek stołowychchrzan tarty 3 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychwywar z kiełbasy 1 szklanekmąka 1 łyżek stołowychśmietana kwaśna 0,5 szklanekżółtka 1 sztukcukier 1 szczyptapieprz 1 szczyptaWykonanie:Zagotować osoloną wodę z przyprawami, gotować kilka minut pod przykryciem, odkryć, włożyć kiełbasę, gotować ok. 10 minut, zostawić na kilka minut w gorącym wywarze. Wywar (szklankę) przecedzić przez gęste sito. W rondelku stopić masło i zeszklić na nim drobniutko pokrojoną cebulę, oprószyć mąką, wlać przecedzony wywar, mieszając gotować na niewielkim ogniu, aż sos zgęstnieje, wówczas doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem, Dodać chrzan, śmietanę i żółtko, podgrzać. Do gorącego sosu włożyć porcje kiełbasy. Podawać z ziemniakami z wody i kiszonym ogórkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29pycha, kielbasa biala+chrzan:)Autor: Kasia i TomekData: 2009-04-17aż nabrałam ochoty na białą kielbaskę :) Przepis wygląda pysznie!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: