ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoliść laurowy 2 sztukziele angielskie 5 sztukpieprz 5 ziarnacebula 1 sztukkiełbasa biała 750 gramówkorzeń chrzanu 150 gramówmąka 2 łyżek stołowychsok z cytryny według uznaniaśmietana 1 szklanekjajka 5 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wlać do garnka 2,5 litra wody, dodać liście laurowe, ziele i pieprz. Obraną cebulę opiec na suchej patelni i też włożyć do wody, zagotować. Dodać kiełbasę i gotować 60 minut na bardzo małym ogniu. Kiełbasę wyjąć i odłożyć. Oczyszczony chrzan zetrzeć na tarce, dodać do wrzącego wywaru i gotować 10 minut. Wywar przecedzić. Wymieszać mąkę z 2 łyżkami zimnej wody, wlać do zupy i zagotować. Zdjąć z ognia, zupę doprawić sokiem z cytryny, mieszając, wlać śmietanę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ugotowane na twardo jajka obrać i posiekać. Podawać zupę z posiekanym jajkiem i kiełbasą pokrojoną w półplasterki lub paseczki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: