ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoliść laurowy 1 sztukpieprz 5 ziarnaziele angielskie 5 ziarnacebula 1 sztukkiełbasa biała 700 gramówkorzeń chrzanu według uznaniamąka 2 łyżek stołowychsok z cytryny według uznaniaśmietana 1 szklanekjajka 5 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wlać do garnka 2,5 litra wody, włożyć ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka pieprzu oraz oczyszczoną cebulę i zagotować. Dodać kiełbasę i gotować 60 minut na małym ogniu. Wyjąc kiełbasę z wywaru. Oczyszczony kawałek chrzanu zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać do wrzącego wywaru i gotować 8 minut. Zupę przecedzić. Mąkę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody wlać do zupy i zagotować. Po zdjęciu z ognia doprawić sokiem z cytryny i wymieszać ze śmietaną rozprowadzona wywarem.. doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Posypać posiekanymi gotowanymi jajkami i podawać z pokrojoną białą kiełbasą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: