ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada gorzka 200 gramówmargaryna 125 gramówcukier 225 gramówmąka 75 gramówolejek migdałowy według uznaniajajka 3 sztukmigdały mielone 100 gramówkakao 1 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptakrem nugatowy 200 gramówmaliny 250 gramówtwarożek 500 gramówserem mascarpone 250 gramówśmietana kremowa 200 gramówŚmietan-fix 2 sztukWykonanie:Miękką margarynę, 125g cukru, sól i kilka kropel olejku utrzeć na puszystą masę, dodając kolejno jajka. Połączyć z mąką, migdałami, kakao i proszkiem do pieczenia oraz startą 100g czekolady. Ciasto nałożyć na posmarowaną tłuszczem blachę o wymiarach 24 x 24 cm, wygładzić. Piec w 175 stopniach ok. 30 minut, ostudzić. Krem nugatowy podgrzać i równomiernie rozłożyć na zimnym spodzie. Wstawić na 30 minut do lodówki. Twaróg i serem mascarpone utrzeć ze 100g cukru. Śmietanę ubić na sztywno z zagęszczaczem i dodać do masy serowej, wymieszać. Wrzucić oczyszczone maliny, zostawiając kilka do dekoracji. Krem rozłożyć na spodzie ciasta i wstawić na 2h do lodówki. Połamane 100g czekolady stopić w kąpieli wodnej, rozsmarować na cienkiej podstawce i włożyć do lodówki. Tężejąca polewę łopatką ścinać zawijaski z czekolady, wstawić je do lodówki. Tort pokroić na dość duże kwadratowe kawałki i każdą porcje udekorować malinami i rolkami czekoladowymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: