ßßß
Składniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli3/4 szklanki cukru3 łyżki kakao125g roztopionego masła2 jajka3/4 szklanki mleka100g gorzkiej czekolady, posiekanej1 szklanka malinW jednej misce mieszamy składniki suche - mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia, sól, cukier, kakao. W drugiej łączymy składniki mokre - masło, jajka, mleko. Zawartość misek mieszamy razem do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy czekoladę, maliny (kilka odkładamy) i delikatnie mieszamy.Formę do babeczek wykładamy papilotkami, napełniamy je do 3/4 wysokości. Do każdej babeczki wciskamy malinę na wierzch.Pieczemy w 180°C przez ok. 30 minut (do suchego patyczka).Jemy ze szklanką mleka ;)Bon appetit!