ßßß

2 szkl mąki0,5 kostki margaryny0,5 szkl cukruszczypta proszku do pieczenia2 żółtka2 łyżki śmietany700 g sera6 jajek1 szkl cukru1 margaryna1 budyń czekoladowy2 łyżki kakao1 tabliczka gorzkiej czekolady70 g daktyliCiasto zagnieść, wylepić formę lub tortownicę i podpiec spód, ok 12 min w temp 180 st.Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, i partiami zmielony uprzednio ser. Dodać budyń, kakao i rozpuszczoną na parze czekoladę( ok 20 g zostawić do posypania) . Daktyle pokroić na drobniejsze kawałki a na koniec dodać pianę ubitą z białek. Wylać masę czekoladowo serową na podpieczone ciasto i piec ok 45 min. Sernik wyjąć z piekarnika, przestudzić i na jeszcze ciepły zetrzeć czekoladę która się rozpuści a potem zastygnie . Udekorować truskawkami.