Wykonanie
            Sernik na świata już gotowy. jest to bardzo dobry przepis , zawsze sie udaje, jest pulchny, i bardzo smaczny. Polecam.


Jeszcze w trakcie pieczeniaSKŁADNIKINa ciasto:1,3 szklanki 
mąkipół 
maragaryny1 łyzka 
smietany2 
żółtka ( 
białka będą potrzebne)2 łyżeczki 
proszku do pieczeniamożna dodać 
cukier do smakuNa masę 
serową:Wiaderko gotowego 
sera7 
jajek1/2 kostki 
margarynyok. szklanka 
cukru2 budynie 
śmietankowepół łyżezki 
proszku do pieczniaPOLEWA30dag 
malin - ja 
daję mrożone do garnuszka, do tego 3 łyżki 
cukru i pół 
galaretki malinowej rozpuścić6 łyżek wiórek 
kokosowych, piana z dwóch 
białek , 6 łyżek 
cukru- wsyztko zmiksowaćWYKONANIEZ podanych składników zagniatamy ciasto iw ykładamy dno blaszki. 
żółtka ubijamy z 
margaryną i 
cukrem, do tego podajemy po 2 łyzki 
sera ciągle ubijając. następnie wsypujemy dwa budynie, proszek. 
Białka ubjamy w oddzielnej misce, wlewamy do masy serowej i bardzo delikatnie mieszamy.Masę 
serową wlewamy na ciasto. na wierzchu dekorujemy wiórkami i glazurą z 
malin . Można zrobić ukośną szachownicę z wiórek , a w środek polać 
malinami. Pieczemy w temperaturze 180 C ok 1, 5 godz/

SMACZNEGO