Wykonanie
Kruszon to jedno z ulubionych ciast mojej rodziny. Dlatego nie zdążyłam nawet uchwycić kawałka ;/
Potrzebne składniki:
cukier wanilinowy,2 łyżki
kakao,6
jajek,kostka
margaryny,3 szklanki
mąki,2 łyżki
śmietany,2łyżeczki
proszku do pieczenia,3 łyżki
cukru,aromat,
budyń malinowySposób wykonania:Kostkę
margaryny wrzucamy do miski, dodajemy 3 łyżki
cukru, 2 łyżki
śmietany, 2 łyżeczki
proszku do pieczenia, 3 szklanki
mąki.Dorzucamy 6
żółtek.
Białka oddzielamy.Dodajemy
cukier waniliowy i 3 łyżki
cukru.Zagniatamy ciasto.Dzielimy na 3 kule.Jedną mieszamy z 2 łyżkami
kakao.Wkładamy wszystkie do lodówki w folii spożywczej na 2 h.Jedną kulę kruszymy na wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierze blasze.Następnie dajemy warstwę
kakaową.Nakładamy
wiśnie i
czereśnie z
nalewki.
Białka ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy
budyń malinowy.Wylewamy na ciasto.Dajemy ostatnią białą warstwę.Pieczemy ok. 40 min. w 170 st.Posypujemy
cukrem pudrem.Smacznego !