ßßß Cookit - przepis na Budyniowy przekładaniec

Budyniowy przekładaniec

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 75 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 1.5 szklanek
cukier 3 łyżek stołowych
margaryna 0.5 sztuk
kakao 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
budyń czekoladowy 1 sztuk
budyń śmietankowy 1 sztuk
serek waniliowy 400 gramów
jajka 2 sztuk
Wykonanie:
Margarynę z cukrem i z jednym jajkiem utrzeć na jednolitą masę.Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakaem. Dokładnie wymieszać i wyłożyć, na dno, dużej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Według przepisu na opakowaniu ugotować budyń śmietankowy i gorący wylać na ciasto w tortownicy.
Do serka wsypać budyń czekoladowy w proszku, dodać drugie jajko, wymieszać i wyłożyć na wierzch tortownicy. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3374/Budyniowy-przekladaniec