Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 75 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1.5 szklanek
cukier 3 łyżek stołowych
margaryna 0.5 sztuk
kakao 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
budyń czekoladowy 1 sztuk
budyń śmietankowy 1 sztuk
serek waniliowy 400 gramów
jajka 2 sztukWykonanie:
Margarynę z
cukrem i z jednym
jajkiem utrzeć na jednolitą masę.Wsypać
mąkę wymieszaną z proszkiem i
kakaem. Dokładnie wymieszać i wyłożyć, na dno, dużej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Według przepisu na opakowaniu ugotować
budyń śmietankowy i gorący wylać na ciasto w tortownicy.Do
serka wsypać
budyń czekoladowy w proszku, dodać drugie
jajko, wymieszać i wyłożyć na wierzch tortownicy. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: