ßßß Cookit - przepis na Budyniowiec

Budyniowiec

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Budyniowiec
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
margaryna 0,5 kostek
cukier 3 łyżek stołowych
kakao 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
budyń śmietankowy 1 sztuk
budyń czekoladowy 1 sztuk
serek homogenizowany naturalny 500 gramów
margaryna 50 gramów
kakao 1,5 łyżek stołowych
adwokat 3 łyżek stołowych
cukier 0,25 szklanek
mąka ziemniaczana 0,5 łyżek deserowych
płatki migdałowe według uznania
Wykonanie:
Miękką margarynę utrzeć z 3 łyżkami cukru oraz 1 łyżką kakao i 1 jajkiem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i dobrze połączyć. Ciasto rozwałkować i wylepić nim średniej wielkości blaszkę lub średniej wielkości tortownicę, wyścieloną papierem do pieczenia. Budyń śmietankowy ugotować wg przepisu na opakowaniu i gorący wylać na ciasto. Serek wymieszać z budyniem czekoladowym i 1 jajkiem, dosłodzić do smaku. Masę serową równomiernie rozłożyć na budyniu, wyrównać. Piec w 180 stopniach ok. 45 minut, wystudzić.
Polewa: w rondelku rozpuścić 50g margaryny, 1,5 łyżki kakao, 0,25 szklanki cukru, mąkę ziemniaczaną oraz adwokat, mieszając,podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się rozpuszczą i połączą.
Lekko ostudzoną polewą oblać zimne ciasto i obficie obsypać płatkami migdałowymi. Włożyć do lodówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Potrawy z serem
Komentarze:
Autor: just12341
Data: 2009-08-12
Ciasto dobre, ale polewa jest rzadka i spływa z ciasta
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8975/Budyniowiec