ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1,5 szklanekmargaryna 0,5 kostekcukier 3 łyżek stołowychkakao 1 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychjajka 2 sztukbudyń śmietankowy 1 sztukbudyń czekoladowy 1 sztukserek homogenizowany naturalny 500 gramówmargaryna 50 gramówkakao 1,5 łyżek stołowychadwokat 3 łyżek stołowychcukier 0,25 szklanekmąka ziemniaczana 0,5 łyżek deserowychpłatki migdałowe według uznaniaWykonanie:Miękką margarynę utrzeć z 3 łyżkami cukru oraz 1 łyżką kakao i 1 jajkiem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i dobrze połączyć. Ciasto rozwałkować i wylepić nim średniej wielkości blaszkę lub średniej wielkości tortownicę, wyścieloną papierem do pieczenia. Budyń śmietankowy ugotować wg przepisu na opakowaniu i gorący wylać na ciasto. Serek wymieszać z budyniem czekoladowym i 1 jajkiem, dosłodzić do smaku. Masę serową równomiernie rozłożyć na budyniu, wyrównać. Piec w 180 stopniach ok. 45 minut, wystudzić.Polewa: w rondelku rozpuścić 50g margaryny, 1,5 łyżki kakao, 0,25 szklanki cukru, mąkę ziemniaczaną oraz adwokat, mieszając,podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się rozpuszczą i połączą.Lekko ostudzoną polewą oblać zimne ciasto i obficie obsypać płatkami migdałowymi. Włożyć do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z seremKomentarze:Autor: just12341Data: 2009-08-12Ciasto dobre, ale polewa jest rzadka i spływa z ciastaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: