Wykonanie
« Powrót  Budyniowiec

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
margaryna 0,5 kostek
cukier 3 łyżek stołowych
kakao 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
budyń śmietankowy 1 sztuk
budyń czekoladowy 1 sztuk
serek homogenizowany naturalny 500 gramów
margaryna 50 gramów
kakao 1,5 łyżek stołowych
adwokat 3 łyżek stołowych
cukier 0,25 szklanek
mąka ziemniaczana 0,5 łyżek deserowych
płatki migdałowe według uznaniaWykonanie:
Miękką margarynę utrzeć z 3 łyżkami
cukru oraz 1 łyżką
kakao i 1
jajkiem, dodać
mąkę wymieszaną z proszkiem i dobrze połączyć. Ciasto rozwałkować i wylepić nim średniej wielkości blaszkę lub średniej wielkości tortownicę, wyścieloną papierem do pieczenia.
Budyń śmietankowy ugotować wg przepisu na opakowaniu i gorący wylać na ciasto.
Serek wymieszać z
budyniem czekoladowym i 1
jajkiem, dosłodzić do smaku. Masę
serową równomiernie rozłożyć na budyniu, wyrównać. Piec w 180 stopniach ok. 45 minut, wystudzić.Polewa: w rondelku rozpuścić 50g
margaryny, 1,5 łyżki
kakao, 0,25 szklanki
cukru,
mąkę ziemniaczaną oraz
adwokat, mieszając,podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się rozpuszczą i połączą.Lekko ostudzoną polewą oblać zimne ciasto i obficie obsypać
płatkami migdałowymi. Włożyć do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z
seremKomentarze:Autor: just12341Data: 2009-08-12Ciasto dobre, ale polewa jest rzadka i spływa z ciastaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: