ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocukier według uznaniakwas buraczany 250 mililitrówśmietana 250 mililitrówmleko zsiadłe 500 mililitrówbotwiny 1 sztuksok cytrynowy 1 łyżek stołowychjajka 4 sztukpieczona cielęcina 150 gramówogórek 1 sztukszczypiorek 1 sztukrzodkiewka 1 sztuksól według uznaniaWykonanie:Botwinę dokładnie umyć, łodygi i liście posiekać. Zalać niewielką ilością wody, dodać łyżkę soku cytrynowego i gotować pod przykryciem przez 10 minut. Ostudzić. Ogórek umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę i posolić. Szczypiorek i koperek opłukać i drobno pokroić. Umyte rzodkiewki pokroić na cienkie plasterki. Jajka obrać i pokroić na ćwiartki. Cielęcinę pokroić w kostkę. W dużym, kamiennym garnku ubić trzepaczką zsiadłe mleko. W oddzielnym naczyniu ubić śmietanę, dodać do zsiadłego mleka i jeszcze przez chwilę ubijać. Następnie wlać kwas buraczany i ostudzoną botwinę. Dodać pokrojone ogórki, rzodkiewkę, koperek, szczypiorek i mięso. Doprawić solą i cukrem. Wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem do każdej porcji dodać ćwiartki jajek. Oddzielnie podać młode kartofelki polanę stopioną margaryną.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: