Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
majonez 4 łyżek stołowych
szparagi 500 gramów
ogórek zielony 1 sztuk
rzodkiewki 5 sztuk
jajka ugotowane 2 sztuk
szczypiorek posiekany 2 łyżek stołowych
śmietana gęsta 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:
Szparagi oczyścić i ugotować( jeśli z puszki, odsączyć z zalewy).
Rzodkiewki,
ogórek i
szparagi pokroić. Doprawić
pieprzem,
solą i
cukrem.
majonez połączyć ze
śmietaną oraz z
sokiem cytrynowym i polać
sałatkę.
Jajka pokroić w ósemki, ułożyć na
sałatce i posypać
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiKomentarze:Autor: hanka902Data: 2009-04-28dobre :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: