Wykonanie
« ZUPA SZPINAKOWA PRZECIERANAPLACUSZKI Z
NEKTARYNKAMI I ... »1 L
ZSIADŁEGO MLEKA250 ML
ŚMIETANY40 DAG
BURACZKÓW10 DAG
OGÓRKÓW10 DAG
RZODKIEWEKKOPEREK,
SZCZYPIOREK1-2
JAJKA UGOTOWANE NA TWARDO
SÓL,
PIEPRZ,
CUKIER,
SÓL CZOSNKOWA

WYKONANIE
Buraczki umyć, zalać wrzącą
wodą ugotować. Następnie odcedzić , wystudzić , obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Ogórki umyć, obrać, poprzekrawać na pół, usunąć pestki, pokrajać w plasterki razem z oczyszczonymi i opłukanymi
rzodkiewkami.
Mleko zsiadłe połączyć ze
śmietaną roztrzepać trzepaczką, dodać
buraczki,
rzodkiewki,
ogórki, posiekaną
zieleninę oraz pokrajane w cząstki
jajka, doprawić do smaku i podawać.poniedziałek, 21 maja 2012, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »