ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 11(z pieczeniem / smażeniem): 210 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokapusta kiszona 1,5 kilogramówkapusta biała 0,5 sztukmięso wieprzowe 500 gramówkiełbasa 500 gramówolej według uznaniacebula 2 sztukliść laurowy 3 sztukgrzyby suszone 100 gramówśliwki wędzone 100 gramówziele angielskie według uznaniajalowiec według uznaniawino wytrawne czewone 0,5 szklanekpapryka mielona według uznaniarozmaryn według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte grzyby namoczyć. Kapustę swieżą poszatkować, a koszoną odcisnąć, włożyć do rondla ze śliwkami i przyprawami. Dodać grzyby z wodą, w której się moczyły i dusić na wolnym ogniu 60 minut. Umyte, osuszone mięso pokroić, a oczyszczoną cebulę posiekać. Przesmażyć na oleju i dodać do kapusty. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Dodać pokrojona kiełbasę i wino. Dusić jeszcze 15 minut. Odstawić. Bigos będzie lepszy, jeśli przez 2-3 kolejne dni będzie się go dusić po 15 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: