Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta kiszona (mało kwaśna)1 kilogramów
grzyby suszone 100 gramów
cebula 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
liść laurowy 2 sztukziarno
pieprzu 4 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
przyprawa jarzynowa 2 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz mielony według uznaniaWykonanie:
Kapustę pokroić, zalać w garnku dwiema szklankami
wody i gotować aż do miękkości na małym ogniu razem z przyprawami. Opłukane
grzyby namoczyć na 2h w wodzie, a następnie ugotować do miękkości. Zaraz po przestudzeniu pokroić
grzyby w cienkie paseczki i razem z
wywarem dodać do
kapusty. Oczyszczoną
cebulę posiekać i zrumienić na
oleju, dodać do
kapusty. Całość pogotować jeszcze przez chwilę. Doprawić
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: