ßßß Cookit - przepis na Kapusta z grzybami II

Kapusta z grzybami II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta kiszona (mało kwaśna)1 kilogramów
grzyby suszone 100 gramów
cebula 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
liść laurowy 2 sztuk
ziarno pieprzu 4 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
przyprawa jarzynowa 2 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz mielony według uznania
Wykonanie:
Kapustę pokroić, zalać w garnku dwiema szklankami wody i gotować aż do miękkości na małym ogniu razem z przyprawami. Opłukane grzyby namoczyć na 2h w wodzie, a następnie ugotować do miękkości. Zaraz po przestudzeniu pokroić grzyby w cienkie paseczki i razem z wywarem dodać do kapusty. Oczyszczoną cebulę posiekać i zrumienić na oleju, dodać do kapusty. Całość pogotować jeszcze przez chwilę. Doprawić solą oraz pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5115/Kapusta-z-grzybami-II