ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegokapusta kiszona (mało kwaśna)1 kilogramówgrzyby suszone 100 gramówcebula 1 sztukolej 4 łyżek stołowychliść laurowy 2 sztukziarno pieprzu 4 sztukziele angielskie 4 sztukprzyprawa jarzynowa 2 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz mielony według uznaniaWykonanie:Kapustę pokroić, zalać w garnku dwiema szklankami wody i gotować aż do miękkości na małym ogniu razem z przyprawami. Opłukane grzyby namoczyć na 2h w wodzie, a następnie ugotować do miękkości. Zaraz po przestudzeniu pokroić grzyby w cienkie paseczki i razem z wywarem dodać do kapusty. Oczyszczoną cebulę posiekać i zrumienić na oleju, dodać do kapusty. Całość pogotować jeszcze przez chwilę. Doprawić solą oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: