Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 600 gramów
makaron muszelki 250 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
kalafior mrożony 1 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
cebula 1 sztuk
bulion warzywny 1 litrów
koperek 0,5 pęczek
mąka 2 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w małą kostkę, oprószyć
mąka i
pieprzem. Oczyszczona
cebule posiekać. W rondlu podgrzać łyżkę
oleju i podsmażyć na nim
cebulę oraz
mięso. Wlać
bulion i gotować 30 minut. dodać pokrojona w paski
włoszczyznę, wsypać
kalafior i gotować 15 minut. Dodać pokrojone w kostkę
ziemniaki i gotować ,aż będą miękkie.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i dodać do garnka z gulaszem. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Posypać posiekanym
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: