ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 500 gramówwłoszczyzna 1 sztukcebula 2 sztukboczek wędzony 100 gramówolej 1 łyżek stołowychbulion warzywny 800 mililitrówmajeranek 5 gałązkiśmietana kremowa 100 mililitrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki oraz włoszczyznę pokroić na kawałki, cebulę - posiekać, a boczek pokroić w małą kostkę.Cebule i 2/3 boczku podsmażyć na rozgrzanym w garnku oleju. Wlać bulion, wrzucić opłukane 2 gałązki majeranku i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 15 minut bez przykrycia, a potem wyjąc gałązki majeranku.Na suchej patelni wysmażyć na chrupko pozostały boczek i odłożyć. Zmiksować zupę i wymieszać ze śmietaną. Jeszcze raz zagotować i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać skwarkami boczku i listkami majeranku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 500 gramówwłoszczyzna 1 sztukcebula 2 sztukboczek wędzony 100 gramówolej 1 łyżek stołowychbulion warzywny 800 mililitrówmajeranek 5 gałązkiśmietana kremowa 100 mililitrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki oraz włoszczyznę pokroić na kawałki, cebulę - posiekać, a boczek pokroić w małą kostkę.Cebule i 2/3 boczku podsmażyć na rozgrzanym w garnku oleju. Wlać bulion, wrzucić opłukane 2 gałązki majeranku i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 15 minut bez przykrycia, a potem wyjąc gałązki majeranku.Na suchej patelni wysmażyć na chrupko pozostały boczek i odłożyć. Zmiksować zupę i wymieszać ze śmietaną. Jeszcze raz zagotować i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać skwarkami boczku i listkami majeranku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: