ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 500 gramówboczek wędzony 100 gramówcebula 2 sztukwłoszczyzna 1 sztukbulion warzywny 3,5 szklanekolej 1 łyżek stołowychśmietana 0,5 szklanekmajeranek 5 gałązkipieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki, cebulę i włoszczyznę pokroić. W rondlu zeszklić cebulę i 2/3 boczku pokrojonego w kostkę oraz ziemniaki i włoszczyznę, mieszając, podsmażyć. Wlać bulion (może być z kostki), opłukane 2 gałązki majeranku i gotować 15 minut. Resztę boczku podsmażyć na suchej patelni. Z zupy wyjąć majeranek i całość zmiksować, zaciągnąć śmietaną i zagotować, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, posypać posiekanym majerankiem i skwarkami boczku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 500 gramówboczek wędzony 100 gramówcebula 2 sztukwłoszczyzna 1 sztukbulion warzywny 3,5 szklanekolej 1 łyżek stołowychśmietana 0,5 szklanekmajeranek 5 gałązkipieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki, cebulę i włoszczyznę pokroić. W rondlu zeszklić cebulę i 2/3 boczku pokrojonego w kostkę oraz ziemniaki i włoszczyznę, mieszając, podsmażyć. Wlać bulion (może być z kostki), opłukane 2 gałązki majeranku i gotować 15 minut. Resztę boczku podsmażyć na suchej patelni. Z zupy wyjąć majeranek i całość zmiksować, zaciągnąć śmietaną i zagotować, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, posypać posiekanym majerankiem i skwarkami boczku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: