ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1000 gramówziemniaki 5 sztukmięso mielone 400 gramówcebula 2 sztukmajeranek 0.5 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaboczek 150 gramówśmietana kwaśna 5 łyżek stołowychWykonanie:Zetrzeć drobniutko surowe ziemniaki, ugotowane dobrze rozgnieść. Połączyć, wymieszać i posolić.Podsmażyć cebulę, dodać mięso, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.Urywać po sporym kawałku ciasta, robić okrągłe placuszki grubości około 5mm, nakładać na nie wałeczki zimnego farszu i formować owalne kluski. Cepeliny wkładać do osolonego wrzątku i gotować ok. 25 minut.Wytopić na patelni pokrojony w kostkę boczek, usmażyć na nim posiekaną cebulę, dodać śmietanę, wymieszać i przyprawić. Na półmisku polać sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaKomentarze:Autor: komentatorData: 2011-11-29ten przepis jest błędny starte ziemniaki trzeba odcedzic przez gaze inaczej wszystko bedzie do wyzuceniaAutor: zbirusData: 2009-06-26Smakują "CEPELINAI".Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: