Dzisiejszy obiad był warzywny i w miarę szybki bo zmogła mnie grypa. Uwielbiamy grzyby i warzywa , wiec często w naszym domu goszczą np. pieczarki ...Taki obiad jest naprawdę smaczny i można się nic absolutnie nasycić.Składniki:12 dużych pieczarek ( muszą mieć wielkie kapelusze )1 duża cebulapęczek koprupęczek zielonej pietruszkipieprz i sololiwa lub olej do smażenia.3 jajka i bułka tarta ( do panierki)Składniki do sałatki :Sałata lodowaRuccola2 pomidory ( najlepiej malinowe )1 ogórek świeży1 papryka zielona1 papryka czerwona15 dag żółtego sera w kawałkuocet winny.pęczek kopru.Przygotowanie sałatki jest oczywiste :)Umyć , pokroić doprawić octem winnym zmieszanym z oliwa i koprem.Pamiętamy , ze sałatę się rwie a nie kroi .Przygotowanie pieczarek :Pieczarki dokładnie myjemy , wycinamy nóżki z całym miąższem i zostawiamy w miseczce. Wyżłabiamy kapelusze tak by zmieściło się nadzienie.Tak przygotowane pieczarki lekko solimy i pieprzymy.Nogi i miąższ siekamy na drobniutkie kawałeczki - podsmażamy na patelni , doprawiamy sola i pieprzem.Przesypujemy do miski. Kroimy cebulkę na drobne kostki , podsmażamy i dodajemy do posiekanych pieczarek. Siekamy koper i pietruszkę , dodajemy do pieczarek z cebula. Wszystko to oprószamy bułką tarta ( tak jak w przypadku kotletów mielonych ) . Ugniatamy farsz do jednej masy , nadziewamy kapelusze .Obtaczamy w jajku i bułce tartej - smażymy na głębokim oleju.Do tego sałatka i obiad jak ta lala :)Smacznego:)