ßßß Cookit - przepis na Gołąbki z grzybów i jaj

Gołąbki z grzybów i jaj

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 11
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta biała 1 kilogramów
grzyb 30 dekagramów
cebula 1 sztuk
bułka czerstwa 1 sztuk
mleko 0.5 szklanek
tłuszcz 3 łyżek stołowych
kasza manna 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
jajko 3 sztuk
wywar z włoszczyzny 1 szklanek
przyprawa do zup według uznania
Wykonanie:
Kapustę wydrążyć i sparzyć wrzącą wodą. Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować i przesmażyć razem z posiekaną cebulą. Dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę oraz kaszę mannę. Nadzienie wymieszać z przyprawami i ugotowanymi, posiekanymi jajami. W liście zawijać nadzienie, włożyć gołąbki do rondla i podlać wywarem z włoszczyzny; dusić w piekarniku do miękkości. Podawać polane sosem cebulowym z ziemniakami.
Jarzyny i Pasztety weg.
Kasze weg.
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Jaj
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1239/Golabki-z-grzybow-i-jaj