Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 11SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta biała 1 kilogramów
grzyb 30 dekagramów
cebula 1 sztuk
bułka czerstwa 1 sztuk
mleko 0.5 szklanektłuszcz 3 łyżek stołowych
kasza manna 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
jajko 3 sztuk
wywar z
włoszczyzny 1 szklanek
przyprawa do zup według uznaniaWykonanie:
Kapustę wydrążyć i sparzyć wrzącą
wodą.
Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować i przesmażyć razem z posiekaną
cebulą. Dodać namoczoną w
mleku i odciśniętą
bułkę oraz
kaszę mannę. Nadzienie wymieszać z przyprawami i ugotowanymi, posiekanymi
jajami. W liście zawijać nadzienie, włożyć gołąbki do rondla i podlać
wywarem z
włoszczyzny; dusić w piekarniku do miękkości. Podawać polane sosem
cebulowym z
ziemniakami.Jarzyny i Pasztety weg.
Kasze weg.Potrawy z
GrzybówPotrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: