ßßß Cookit - przepis na Karp faszerowany

Karp faszerowany

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
karp 2 kilogramów
cebula 2 sztuk
kasza manna 200 gramów
kromki czerstwej bułki 2 sztuk
wywar z włoszczyzny 1 szklanek
śmietana 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
rodzynki 100 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umytego karpia wy filetować, nie przecinając skóry. Lekko natrzeć sola o odstawić na 60 minut w chłodne miejsce. W małej ilości wywaru namoczyć bułkę. W pozostałym wywarze ugotować kaszę manną z łyżką oleju. Oczyszczoną, pokrojoną cebulę przesmażyć krótko na łyżce oleju. Dodać do ostudzonej kaszy i odciśniętej bułki, wbić jajko, wlać śmietanę i dodać rodzynki. Masę, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Nadzieniem nafaszerować karpia i zaszyć. Rybę ułożyć w wysmarowanej olejem brytfannie i piec ok. 45 minut e 175 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11174/Karp-faszerowany