Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
karp 2 kilogramów
cebula 2 sztuk
kasza manna 200 gramówkromki czerstwej
bułki 2 sztuk
wywar z
włoszczyzny 1 szklanek
śmietana 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
rodzynki 100 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytego
karpia wy filetować, nie przecinając skóry. Lekko natrzeć
sola o odstawić na 60 minut w chłodne miejsce. W małej ilości
wywaru namoczyć
bułkę. W pozostałym wywarze ugotować
kaszę manną z łyżką
oleju. Oczyszczoną, pokrojoną
cebulę przesmażyć krótko na łyżce
oleju. Dodać do ostudzonej
kaszy i odciśniętej
bułki, wbić
jajko, wlać
śmietanę i dodać
rodzynki. Masę, mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Nadzieniem nafaszerować
karpia i zaszyć.
Rybę ułożyć w wysmarowanej
olejem brytfannie i piec ok. 45 minut e 175 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: