ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokarp 2 kilogramówcebula 2 sztukkasza manna 200 gramówkromki czerstwej bułki 2 sztukwywar z włoszczyzny 1 szklanekśmietana 2 łyżek stołowychjajka 1 sztukrodzynki 100 gramówolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytego karpia wy filetować, nie przecinając skóry. Lekko natrzeć sola o odstawić na 60 minut w chłodne miejsce. W małej ilości wywaru namoczyć bułkę. W pozostałym wywarze ugotować kaszę manną z łyżką oleju. Oczyszczoną, pokrojoną cebulę przesmażyć krótko na łyżce oleju. Dodać do ostudzonej kaszy i odciśniętej bułki, wbić jajko, wlać śmietanę i dodać rodzynki. Masę, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Nadzieniem nafaszerować karpia i zaszyć. Rybę ułożyć w wysmarowanej olejem brytfannie i piec ok. 45 minut e 175 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: