ßßß
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy miękkie masło i rozmaryn, wyrabiamy. Dodajemy wodę i zagniatamy ciasto. Jeśli jest za rzadkie dodajemy trochę mąki. Wstawiamy do lodówki na ok 30 min.Ciasto po wyciągnięciu z lodówki chwilę wyrabiamy, wykładamy nim tortownicę lub blachę do tarty wcześniej nasmarowaną tłuszczem tak, by ciasta starczyło i na wyższy brzeg.Nakłuwamy spód widelcem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wyjmujemy, nie wyłączając piekarnika.składniki na farsz :śmietana 18%ser sałatkowy ala feta (ale może być każdy lubiany przez Was ser)3 jajkasól, pieprz białygałka muszkatołowabazylia suszonacukiniaselercebulamasłooliwkisuszone pomidorypłatki migdałowepestki dyniczosnek
Cebule kroimy w pióra, selera w kostkę i podsmażamy na maśle. Wykładamy na ciasto. W misce mieszamy śmietanę, ser, jajka, sól, pieprz, gałkę, bazylię i pomidory oraz wyciśnięty czosnek. Powstałą masą zalewamy seler. Na wierzchu układamy cukinie pokrojona w plastry, oliwki, pestki dyni i płatki migdałowe. Pieczemy ok 35-40 min.