ßßß
4 placki tortilli2 pomidorypół długiego ogórkaśrednia cebulapół paprykimix sałatpierś z kurczakaoregano (susz.)bazylia (susz.)oliwa1 ząbek czosnkuplasterek sera (opcjonalnie)sól, pieprzsos czosnkowy3 łyżki majonezu3 łyżki śmietany 18%1 ząbek czosnkukilka kropel soku z cytrynysól i pieprzNa początek polecam przygotowanie sosu czosnkowego, aby zdążył chwilę poleżeć w lodówce i mógł się 'przegryźć'.sos czosnkowy: do miski wycisnąć czosnek, dodać majonez i śmietanę. Wymieszać. Dodać sól i odrobinę pieprzu do smaku oraz sok z cytryny. Jeszcze raz wymieszać i odstawić przykryte do lodówki.kurczak: Pierś umyć i wysuszyć. Pokroić na małe kawałki. Do miseczki wlać oliwę, dodać rozgnieciony ząbek czosnku, suszoną bazylię i oregano. Wymieszać. Kurczaka natrzeć solą i pieprzem. Włożyć do marynaty i wstawić przykrytego do lodówki.tortilla: warzywa pokroić (ogórka i paprykę w dłuższe paski, pomidora w kostkę, a cebulę w piórka). Kurczaka usmażyć na złoty kolor na oliwie z marynaty. Placki tortilli wstawić na ok 5 min do piekarnika rozgrzanego do max 150 stopni.Wyjęte placki smarujemy sosem czosnkowym, (ser), kładziemy kurczaka, warzywa i sałatę. Zawijamy i... smacznego! :)




Smacznego! :)