Wykonanie
Szybki obiad.Placki kupujemy gotowe. Ja wiem, że powinnam robić je samemu, wierzcie mi, próbowałam. Placki wychodziły twarde, kruszące się. Nie rozumiałam co robię źle, dopóki nie doczytałam, że
mąka kukurydziana którą kupujemy w Polsce jest zupełnie inna niż ta używana do wyrobu oryginałów.Składniki:1 opakowanie tortillas1
filet z kurczakasałatapomidorogórekcebulkainne warzywa, które lubicie
sos czosnkowy zrobiłam na bazie
jogurtu bałkańskiego (1/2
jogurtu, 2 ząbki
czosnku,
sól, słodka sproszkowana
papryka)
Kurczaka kroimy na małe kawałki i obsmażamy na
oleju, dobrze doprawiając np.
pieprzem,
papryką.Placki podgrzewamy na suchej patelni po ok 5 sekund z każdej strony. Na środek placka układamy dodatki (warzywa,
kurczak) i smarujemy sosem. Wszystko zawijamy w rulonik i zawijamy folią aluminiową.Folia może nie wygląda za ładnie ale dobrze trzyma zawiniątko i chroni przed szybkim wystygnięciem.Smacznego!