Wykonanie
After Christmas and New Year I suggest a vegetarian diet for at least a week.Gnocchi are delicius and light and
make a fantastic accompaniment to pasta dish.Po świętach Bożego Narodzenia i Sylwestrze proponuję wegetariańską dietę przynajmniej przez tydzień.Gnocchi są samczne i lekkie i fantastycznie smakują z
makaronami.

Ingredients:Penne,450 gr frozen spinach (chopped)1 onion,1 garlic clove,1/4 teaspoon ground nutmeg,200 gr
mascarpone cheese,3/4 cup all-purpose
flour,3 egg whitesSkładniki:
Makaron Penne450 gr
mrożonego szpinaku (posiekanego),1
cebula,1 ząbek
czosnku,
Ser mascarpone,1/4 łyżeczki
gałki muszkatołowej,3/4
mąki,3
białkaTomato sauce:1 onion (chopped)1 red pepper, seeded and diced1 garlic clove (crushed)Can whole peeled tomatoes,1 tablespoon tomato paste,1 teaspoon sugar,1 teaspoon dried
oreganosalt and black pepper.
Olive oil
Sos pomidorowy:1
cebula (posiekana),1
czerwona papryka (oczyszczona z nasion i posiekana),1 ząbek
czosnku (zgnieciony),Puszka
pomidorów,1 łyżka
przecieru pomidorowego,1 łyżeczka
cukru,1 łyżeczka
oreganoSól i
pieprz.
OlivaTo
make tomato souce put onion, garlic and pepper ia a pan. Add two tablespoon of
olive. Cook 5 min. Add the tomatoes, tomato paste , bring to boil, stirring occasionally until tender.Aby zrobić
sos pomidorowy dodaj
cebulę,
czosenk i
paprykę na patelnię. Dodaj 2 łyżki
oliwy. Gotuj 5 minut. Dodaj
pomodory,
przecier pomidorowy, poczekaj aż się zagotuje, od czasu do czasu pomieszaj.Put spinach, onion and garlic in a saucepan, cover and cook until the spinach is defrosted. Remove the lid and increase the heat. Season with salt, pepper and nutmeg.Cool in a bowl. Add
flour and 3 egg whites and cheese. Shape into ovals and refrigerate for 30 min.Cook the gnocchi in boiling salted water for about 5 min. Remove with a slotted spoon and drain.Cook penne in a pan until al dente.Transfer to serving plates and top with gnocchi and tomato souce.Włóż
szpinak,
cebulę i
czosnek do garnka, przykryj i gotuj, aż
szpinak się rozmrozi. Zdejmij przykrywkę i zwiększ ogień. Polós, popieprz i dodaj
gałki muszkatołowej.
Potem ostudź w misce, dodaj
mąkę i
jajka oraz
ser, uformuj małe owalne kotleciki i włóż do lodówki na 30 min.Gotuj gnocchi we wrzącej posolonej wodzie przez około 5 min. Wyciągnij je cedzakiem i wysusz.Ugotuj penne w garnku, żeby było al dente.Przenieś na talerz na wierzch połóż gnocchi i
sos pomidorowy.