ßßß
SkładnikiGaram Masala 1 łyżkaCumin 1 łyżkaCynamon 1 łyżkaImbir 1 łyżeczkaKardamon 1 łyżeczkaKolendra kilka ziarenKurkuma 1 łyżkaLiść laurowy 1 liśćGoździki 3 sztukiMleko kokosowe cała puszka 400 ml,Chilli (możecie pominąć, jeśli mają jeść dzieci),Papryka słodka 1 łyżeczkaPapryka ostra 1 łyżeczkaSól do smaku (na sam koniec)Mięso (najlepiej cielęcina lub baranina, ale może byc też wolowina)Pomidory w puszce,Czosnek,Cebulka,Jeden ziemniak,Oliwa 1 łyżka.Do wysokiego, dużego garnka wlewamy oliwę, przysmażamy cebulę i czosnek a następnie dodajemy wszystkie przyprawy oprócz soli. Przysmażamy przyprawy, daje nam to intensywny aromat, mocno mieszamy i dodajemy kilka łyżek wody. Powstaje ciemna pasta, dodajemy mięso oraz ziemniaka. przykrywamy pokrywką i pozwalamy aby mięso się dusiło w aromacie przypraw. Po około 20 minutach dodajemy pomidory gotujemy chwilę i dodajemy mleko kokosowe. Sprawdzamy mięso, jeśli jest miękkie czas doprawić solą sos. Dodajemy odrobinę soli do smaku.Podajemy z ryżem.