Wykonanie
Pięknie kolorowy
SKŁADNIKI:500g
mięsa wieprzowego500 g
mięsa wołowego gulaszowego1
cebula2 ząbki
czosnku1 puszka
pomidorów bez skórki1
czerwona papryka1
żółta papryka1
cukinia1
marchewka1
korzeń pietruszkizielony groszek (opcjonalnie)ok 500 ml
wodysłodka papryka,
papryka chili,
liść laurowy,
ziele angielskie,
majeranek,
zioła prowansalskie,
sól,
pieprzolejdodatki:
kasza gryczana,
kasza jęczmienna, lub kto co lubi
Mięso wieprzowe i wołowe pokroić w kosteczkę. Usmażyć na
oleju aż odparuje
woda i
mięso ładnie się zrumieni. Zrumienione
mięso zalać gotującą się
wody. Dodać
liść laurowy i
ziele angielskie.
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Obsmażamy na patelni razem z
czosnkiem. Dodać do gotującego się
mięsa. Dusić pod przykryciem ok 1 godziny.
Marchewkę,
pietruszkę obieramy i kroimy w niewielka kosteczkę.
Paprykę i
cukinię myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę.
Warzywa dodać do gulaszu, dodać
pomidory z puszki i całość gotować pod przykryciem ok 1 godziny.Doprawić
solą,
pieprzem, słodką i
ostrą papryką,
majerankiem Całość gotować jeszcze następne 30 minut.
Pysznieeeeeeeeeee !!!