ßßß
 
            
         Składniki:- 40 dkg mięsa wołowego- 20 dkg mięsa wieprzowego- 1 czerwona papryka- 1 żółta papryka- 1 marchew- 1 cebula- 2 ziemniaki- 10 dkg pieczarek- 2 pomidory bez skórki- łyżka masła- 3 ząbki czosnku- majeranek (1 łyżka), zioła prowansalskie (1/2 łyżeczki), pieprz, sól, czerwona słodka papryka (1 łyżka), czerwona ostra papryka (1/2 łyżeczki), liść laurowy, ziele angielskiePrzygotowanie:Mięso pokroić w większą kostkę, posypać solą, podsmażyć na maśle. Pod koniec obsmażania dodać czerwoną paprykę i smażyć razem z mięsem aż uzyskają brązowawy kolor. Mięso przełożyć do garnka, zalać szklanka wody, wrzucić liść, ziele, posolić oraz gotować około 1 godziny aż mięso zrobi się miękkie. Cebulę pokroić dość drobno, podsmażyć, pod koniec dodać pokrojone w plastry pieczarki i wciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmażyć do zmiękczenia pieczarek. Dodać do wywaru mięsnego. Paprykę, pomidory i ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w krążki i dodać do wywaru. Całość gotować jeszcze około 40 minut. Na koniec przyprawić solą, pieprzem, ziołami oraz ostrą papryką.
Składniki:- 40 dkg mięsa wołowego- 20 dkg mięsa wieprzowego- 1 czerwona papryka- 1 żółta papryka- 1 marchew- 1 cebula- 2 ziemniaki- 10 dkg pieczarek- 2 pomidory bez skórki- łyżka masła- 3 ząbki czosnku- majeranek (1 łyżka), zioła prowansalskie (1/2 łyżeczki), pieprz, sól, czerwona słodka papryka (1 łyżka), czerwona ostra papryka (1/2 łyżeczki), liść laurowy, ziele angielskiePrzygotowanie:Mięso pokroić w większą kostkę, posypać solą, podsmażyć na maśle. Pod koniec obsmażania dodać czerwoną paprykę i smażyć razem z mięsem aż uzyskają brązowawy kolor. Mięso przełożyć do garnka, zalać szklanka wody, wrzucić liść, ziele, posolić oraz gotować około 1 godziny aż mięso zrobi się miękkie. Cebulę pokroić dość drobno, podsmażyć, pod koniec dodać pokrojone w plastry pieczarki i wciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmażyć do zmiękczenia pieczarek. Dodać do wywaru mięsnego. Paprykę, pomidory i ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w krążki i dodać do wywaru. Całość gotować jeszcze około 40 minut. Na koniec przyprawić solą, pieprzem, ziołami oraz ostrą papryką.


