ßßß Cookit - przepis na Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

nazwa

Wykonanie

Rozgrzewająca i sycąca zupa gulaszowa:)
Składniki:
– 600g wołowiny
wywar lub 3 kostki wołowe
– 1 czerwona papryka
– 2 ząbki czosnku
– 4 ziemniaki
– 2 cebule
– 3 pieczarki
– 2 łyżki koncentratu pomidorowego
– mały słoiczek papryki konserwowej
przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, sól, pieprz, 2 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego
Przygotowanie:
* Naszą zupę gulaszową zaczynamy od pokrojenia mięsa w kostkę i obsmażenia go na patelni przez kilka minut.
W tym czasie kroimy cebulę w kostkę, rozdrabniamy czosnek i rumienimy na smalcu, najlepiej w garnku, w którym będziemy gotowali naszą zupę.
Do naszego podsmażonego mięsa wrzucamy pokrojone w plastry pieczarki i jeszcze chwilę razem dusimy, po czym całość wrzucamy do cebuli. Przyprawiamy po łyżce papryki ostrej i słodkiej.
* Zalewamy mięso z cebulą przygotowanym wcześniej wywarem, bądź wodą ( u mnie były to 3 litry na garnek 4,5 l ).
Do zupy dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz i jeżeli użyliśmy samej wody to kostki rosołowe.
Gotujemy na średnim ogniu, a po około 30 minutach dodajemy pokrojoną w paski paprykę świeżą i konserwową ( zalewę z papryki też ), oraz koncentrat.
* Gotujemy do miękkości mięsa, a 10-15 minut przed końcem dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę.
Do zupy możemy dodać również świeże pomidory :)
Kategorie:
Źródło:http://www.niepieprz.pl/zupa-gulaszowa