Wykonanie
Bardzo lubimy wszelkie wariacje na temat tortilli. Czasem robimy własne placki, czasem korzystamy z gotowców. Wszystko zależy od ilości posiadanego czasu i siły, a jak wiemy życie należy sobie ułatwiać a nie utrudniać. przepis na placki z jakiego korzystamy pochodzi chyba z bloga everycakeyoubake.blogspot.com ale głowy nie dam, lekko zmodyfikowany.Tortille (8 placków)400 ml
mlekapłaska łyżeczka
soli50g
masła2 łyżeczki
proszku do pieczeniaok 450g
mąki pszennej (mieszamy z różnymi)
Masło podgrzewamy powoli w
mleku aż się rozpuści. Dodajemy
sól i
proszek do pieczenia i stopniowo
mąkę. Wyrabiamy, odstawiamy na pół godzinki. Dzielimy na 8 równych kulek i dajemy om znowu podrosnąć. Wałkujemy na placki i smażymy na gorącej suchej patelni.

Nadzienie do tortilli2 duże dojrzałe
pomidory1
ogórek wąż1
papryka żółta1
papryka czerwona1/2
czerwonej cebulisos:
majonez,
śmietana, wyciśnięty
czosnek, dowolne
zioła400g
piersi kurczaka lub
filetu z indykasłodki sos
chiliPrzygotowanie sałatki.
Pomidora pokroić w kostkę,
paprykę drobniej,
cebulkę w drobniutką kosteczkę a
ogórka w półplasterki. Całość wymieszać. Dodać sos lub polewać nim dopiero po nałożeniu na placki.
mięsko po aż się zarumieni. Układać na plackach
mięsko i
sałatkę polewać sosem i zawijać. Pycha