17 listopada 2012SALSA POMIDOROWO-PAPRYKOWASkładniki:4 pomidory1/2 papryki czerwonej1/2 papryki żółtej1/2 cebuli czerwonejząbek czosnkusólświeże zioła (rozmaryn, pietruszka)szczypta chilli w proszkuPomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Usuwamy gniazda nasienne. Kroimy miąższ w kosteczkę. Paprykę myjemy dokładnie, wycinamy nasionka i również drobno kroimy. Czosnek ucieramy z solą, pieprzem i chilli. Warzywa mieszamy, zalewamy oliwą, doprawiamy solą i ziołami. Mieszamy całość.Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.