SkładnikiSpód:-180 gr mąki żytniej razowej typ 2000- 3 łyżki oliwy-wodaFarsz:- 2/3 szklanki soczewicy(tu zielona)- 1 mała paryka czerwona- 1 mała papryka żółta- mała czerwona cebula-2-3 ząbki czosnku- koncentrat pomidorowy- pół pęczka pietruszki-sól, pieprz- papryczka chiliPrzepis na tartę o średnicy 22 cm(mam mały piekarnik).Zaczynamy od ciasta. Mieszamy mąkę z oliwą i powoli dodajemy wodę w takiej ilości aby zrobiło się nam gęsta masa. Wyrabiamy ciasto przez chwilę. Następnie rozkładamy ciasto do foremki(używam silikonowej, więc bez natłuszczania). rozkładamy ciasto równomiernie w formie. Następnie wstawiamy do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika na 15-20 minut do podpieczenia.W trakcie pieczenia ciasta, lub przed wstawiamy soczewicę, gotujemy w okolicach 20 minut aż delikatnie zmięknie.W drugim garnku podsmażamy cebule z wyciśniętym czosnkiem (u mnie oczywiście beztłuszczowo) , jak cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i dusimy aż odrobinę zmięknie. Następnie dodajemy 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego i odlaną z wodysoczewicę oraz sól, pieprz i papryczkę chili do smaku. Gotujemy chwilę, dodajemy posiekana pietruszkę i przerzucamy naszą masę na podpieczony spód. Zwiększamy moc piekarnika na 200-220 stopni i pieczemy ok 25-35 minut.Smacznego:)