Wykonanie
500 g
kiełbasy podwawelskiej3
marchewki1 puszka
groszku400 gr
przecieru pomidorowego120 ml
bulionu warzywnego1
czerwona papryka2
cebule2 ząbki
czosnkuoliwa do smażenia
liść laurowy,
ziele angielskiesól,
pieprz,
cukierchiliKiełbasę kroimy w plastry,
cebulę w kostkę, a
czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy
oliwę, dodajemy
cebulę i
czosnek a następnie
kiełbasę. Smażymy do momentu, aż
kiełbasa się zrumieni. Następnie dodajemy
bulion,
liść laurowy i
ziele angielskie oraz pokrojoną w plastry
marchewkę i
czerwoną paprykę. Całość dusimy na małym ogniu ok 15 min. Dodajemy
przecier pomidorowy oraz
groszek, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze kilka minut aż sos zgęstnieje.Tak przygotowany gulasz możemy podawać z
ziemniakami,
ryżem kaszą bądź świeżym
pieczywem.U mnie z
kaszą jęczmienną:)Smacznego:)
